Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Welke elektrische auto kan een caravan trekken?

welke elektrische auto kan een caravan trekken?

Stel u bent er over aan het nadenken om een elektrische auto aan te schaffen. U heeft bijna alles uitgezocht maar dan bedenkt u zich, kan een elektrische auto een caravan trekken? U kunt er natuurlijk alsnog voor kiezen de auto aan te schaffen en tijdens de vakantieperiode een auto te huren die wel een caravan mag trekken. Echter groeit het aantal elektrische auto’s die wel een caravan mogen trekken steeds meer.

Het aanbod aan elektrische auto’s is enorm aan het uitbreiden. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden voor het kiezen van een elektrische auto welke sterk genoeg is om een caravan te trekken.

Trekgewicht elektrische auto’s

Caravans zijn er natuurlijk in veel verschillende soorten en maten. Het is daarom goed om van tevoren te bekijken wat het gewicht van uw caravan is. Deze informatie is enorm belangrijk bij het aanschaffen van een elektrische auto. Niet iedere caravan weegt namelijk hetzelfde en het is zonde als u een auto koopt welke 1.500 KG kan trekken terwijl uw caravan eigenlijk 1.650 KG weegt.

Daarnaast zit er ook nog een verschil tussen een ongeremde als geremde caravan. Een geremde caravan mag zwaarder zijn omdat er een volledig eigen rem mechaniek aanwezig is. Hieronder wordt dus het aantal KG genoemd welke de elektrische auto geremd mag trekken.

Caravan van 1.500 KG

Voor het trekken van een caravan tot 1.500 KG zijn (o.a.) de volgende elektrische auto’s geschikt:

 • Polestar 2
 • Volvo XC40 P8 Recharge
 • Nissan Ariya
 • SsangYong Korando e-Motion

Caravan van 1.600 KG

Voor het trekken van een caravan tot 1.600 KG zijn (o.a.) de volgende elektrische auto’s geschikt:

 • Hyundai Ioniq 5
 • Kia EV6
 • Tesla Model Y

Caravan van 1.800 KG

Voor het trekken van een caravan tot 1.800 KG zijn (o.a.) de volgende elektrische auto’s geschikt:

 • Audi e-Tron (Sportback)
 • Mercedes Benz EQC
 • Mercedes Benz EQA

Caravan vanaf 2.000

Op dit moment is er maar één soort elektrische auto die een ontzettend zware caravan van 2.000 KG mag trekken:

 • Tesla Model X

Actieradius elektrische auto

Naast dat het belangrijk is om goed na te denken over het trekgewicht van de elektrische auto is het ook belangrijk om te kijken naar de actieradius. De actieradius is de afstand die het voertuig kan afleggen zonder tussentijds op te laden. De actieradius zal namelijk afnemen op het moment dat een elektrisch voertuig een groter gewicht moet trekken.

Dit resulteert in het vaker moeten stoppen om uw auto op te laden. Bij het bekijken en vergelijken van elektrische auto’s is het dus naast de trekkracht ook erg belangrijk om op de actieradius te letten. Hoe hoger de actieradius van een auto, hoe langer u kunt rijden zonder de auto tussendoor op te moeten laden. Hierdoor is het mogelijk om grotere afstanden beter te overbruggen.

Tip: zo kunt u route plannen met de elektrische auto!

Het is dus zeker mogelijk om een caravan te trekken met een elektrische auto, als u er een met de juiste trekkracht en actieradius aanschaft. Gelukkig zijn er steeds meer modellen elektrische auto’s met een hogere actieradius dan voorheen. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook steeds meer plekken met snel laders waardoor u niet ontzettend lang hoeft te wachten tijdens het opladen van uw voertuig.

De specialist op het gebied van elektrische voertuigen

U kunt bij ons terecht voor al uw vragen over elektrische voertuigen. Mijn EV Specialist is gespecialiseerd in elektrische voertuigen en alles wat hiermee te maken heeft. U kunt gemakkelijk contact met ons opnemen via de website, of bel naar +31 (0)23 53 275 91.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn