Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Autoruitschade

Autoruitschade elektrische auto?

Mijn EV Specialist helpt u verder

Autoruitschade kan al snel plaatsvinden. Net als andere auto’s, kunnen elektrische voertuigen (EV’s) blootgesteld worden aan schade. Of het nu gaat om een sterretje op de voorruit of, een flinke steenslag waardoor er een grote barst in uw ruit ontstaat en deze vervangen moet worden. U kunt te maken krijgen met verschillende type schade, zoals een barst of scheur in uw autoruit. Heeft u te maken met autoruitschade aan uw elektrische auto? Maak dan een afspraak bij Mijn EV Specialist, dé expert op het gebied van elektrische voertuigen. 

Hoe ontstaat autoruitschade?

Vraagt u zich af hoe autoruitschade ontstaat? Dat kan namelijk verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan steenslag, vandalisme, puin op het wegdek, een ongeluk of inbraak. Heeft u voorruit schade door het ontstaan van een sterretje? Dan kan het door temperatuurverschillen gaan barsten. Laat het sterretje dus snel repareren, zodat u voorkomt dat de schade verergert en de hele voorruit vervangen moet worden. 

Autoruitschade van uw elektrische auto tijdig repareren

Wanneer u autoruitschade heeft aan uw elektrische auto dan is het aan te raden om de schade tijdig te laten repareren, omdat:

  • Een sterretje kan elk moment verder barsten, waardoor de autoruit in zijn geheel vervangen moet worden;
  • U bespaart geld: uw autoruit repareren is meestal gratis wanneer u allrisk of WA beperkt casco verzekerd bent;
  • U bespaart tijd: u kunt gemakkelijk bij ons langskomen om de autoruitschade te laten beoordelen. Wij kunnen uw schade meestal direct repareren.

Maak een afspraak

Mijn EV Specialist staat voor vakmanschap, jarenlange ervaring en deskundige specialisten.

Wanneer wordt een autoruit vervangen?

Heeft u autoruitschade groter dan een muntstuk van twee euro? Of heeft uw autoruit een flinke barst of is de zij- of achterruit goed beschadigd? Dan moet de autoruit vervangen worden. Het is dan niet meer mogelijk om de schade te herstellen. Wanneer u blijft rijden, wordt uw zicht beperkt en is de veiligheid niet optimaal. Laat daarom tijdig de autoglas reparatie uitvoeren door Mijn EV Specialist.

 

Is autoruitschade hetzelfde bij een ‘gewone’ auto?

Hoewel een elektrische auto een aantal andere componenten heeft vergeleken met een ‘gewone’ auto, geldt dit in principe niet voor de ruiten. Steeds meer elektrische auto’s zijn wel voorzien van ADAS-systemen, waaronder op de voorruit. ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. Dit zijn diverse rijhulpsystemen. Deze sensoren en camera’s zijn vaak verwerkt of gekoppeld aan de autoruit. Ook zijn er steeds vaker gescheiden verwarmingssystemen in de ruit te vinden. Daarnaast is er een steeds grotere trend rondom doorlopende voorruiten, zoals een panorama dak of glazen schuifdak. Vooral bij deze toepassingen is het aan te raden om bij autoruitschade voor een erkend schadeherstelbedrijf te kiezen, zoals Mijn EV Specialist. 

Ruitreparatie door een specialist

Heeft u ruitschade aan uw auto? Laat de ruitreparatie altijd uitvoeren door een specialist. Het is niet verstandig om uw voorruit zelf te vervangen, omdat deze los kan schieten bij hard remmen of kan gaan lekken wanneer het regent. Vooral bij een elektrische auto moet de autoruitschade professioneel hersteld worden. Zo moet de hoofdzekering van de elektrische auto afgesloten worden, zodat er tijdens de reparatie geen spanning op de auto staat. Daarnaast kunnen er rijhulpsystemen aangesloten zijn op de voorruit. Deze moet opnieuw gekalibreerd worden, omdat camera’s en andere apparatuur anders niet meer naar behoren werkt. 

Heeft u een barst in uw voorruit of wilt u uw autoruit laten vervangen? Dan is Mijn EV Specialist de ideale plek om dit te laten doen! Onze gecertificeerde monteurs kunnen uw auto vakkundig onder handen nemen en uw voertuig direct opnieuw kalibreren. Wilt u autoruitschade melden, kunt u dat gemakkelijk online doen

Mijn EV Specialist

Ga voor Mijn EV Specialist

Wilt u de autoruitschade aan uw elektrische auto professioneel laten herstellen? Kies dan voor de zekerheid van Mijn EV Specialist! Zo bent u gegarandeerd van kwalitatief schadeherstel aan uw elektrisch voertuig, zodat u weer veilig de weg op kunt. Mijn EV Specialist staat voor vakmanschap, jarenlange ervaring en deskundige specialisten. Wij hanteren de strengste normen rondom autoruitschade. Wilt u autoruitschade aan uw elektrische auto laten repareren of uw autoruit vervangen? Maak dan nu een afspraak!

Kom in contact met EV Specialist

Mijn EV Specialist focust zich op complexe autoschade rondom elektrische auto’s. Zo zijn we onder andere gespecialiseerd in Tesla’s. Onze medewerkers zijn opgeleid en volgen regelmatig trainingen in zowel het binnen- als buitenland en zijn expert op het gebied van elektrische auto’s.

Uw schade melden zonder afspraak

Wanneer u uw auto brengt om de schade te laten herstellen, heeft Mijn EV Specialist de benodigde onderdelen en materialen klaarstaan. We herstellen de schade binnen de kortste keren, zodat u weer met plezier de weg op kunt.