Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Autoruitschade elektrische auto

Autoruitschade elektrische auto?

Mijn EV Specialist helpt u verder

Autoruitschade kan al snel plaatsvinden. Net als andere auto’s, kunnen elektrische voertuigen (EV’s) onderhevig zijn aan schade. Of het nu gaat om een sterretje op de voorruit of flinke steenslag, waardoor er een grote barst in uw ruit ontstaat en de autoruit vervangen moet worden. Bij autoruitschade kunt u te maken krijgen met verschillende typen schade, zoals een barst of een scheur in uw autoruit. Heeft u te maken met autoruitschade aan uw elektrische auto? Maak dan een afspraak bij Mijn EV Specialist, dé expert op het gebied van elektrische voertuigen.

Hoe ontstaat autoruitschade?

Autoruitschade kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan steenslag, vandalisme, puin op het wegdek, een ongeluk of inbraak. Heeft u te maken met een sterretje op uw autoruit? Dan is er door temperatuurverschillen kans op barsten op uw beschadigde autoruit. Laat het sterretje in uw autoruit snel repareren, zodat u voorkomt dat schade verergert en de hele voorruit vervangen moet worden.

Waarom de autoruit van uw elektrische auto tijdig repareren?

Wanneer u autoruitschade heeft aan uw elektrische auto dan is het aan te raden om de schade tijdig te laten repareren, omdat:

  • Een sterretje kan elk moment verder barsten, waardoor de autoruit in zijn geheel vervangen moet worden.
  • U bespaart geld: uw autoruit repareren is meestal gratis wanneer u allrisk of WA beperkt casco verzekerd bent.
  • U bespaart tijd: u kunt gemakkelijk bij ons langskomen om de autoruitschade te laten beoordelen. Wij kunnen uw schade meestal direct repareren.

Maak een afspraak

Mijn EV Specialist staat voor vakmanschap, jarenlange ervaring en deskundige specialisten.

Wanneer wordt een autoruit vervangen?

Heeft u autoruitschade groter dan een muntstuk van twee euro? Of heeft uw autoruit een flinke barst of is de zij- of achterruit goed beschadigd? Dan moet de autoruit vervangen worden. Het is dan niet meer mogelijk om de autoruitschade te herstellen. Wanneer u blijft rijden met ruitschade, wordt uw zicht beperkt tijdens het auto rijden en is de veiligheid niet optimaal. Laat daarom uw autoruitschade tijdig herstellen door Mijn EV Specialist.

Is autoruitschade hetzelfde bij een ‘gewone’ auto?

Hoewel een elektrische auto een aantal andere componenten heeft vergeleken een ‘gewone’ auto, geldt dit in principe niet voor de ruiten. Steeds meer elektrische auto’s zijn wel voorzien van ADAS-systemen, waaronder op de voorruit. ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. Dit zijn diverse rijhulpsystemen. Deze sensoren en camera’s zijn vaak verwerkt in de autoruit of aan de ruit gekoppeld. Ook zijn er steeds vaker gescheiden verwarmingssystemen in de ruit te vinden. Daarnaast is er een steeds grotere trend rondom doorlopende voorruiten, zoals een panorama dak of een glazen schuifdak. Vooral bij deze toepassingen is het aan te raden om bij autoruitschade voor een erkend schadeherstelbedrijf te kiezen zoals Mijn EV Specialist.

Ruitreparatie door een specialist

Wilt u bijvoorbeeld uw Tesla autoruit vervangen of een voorruit vervangen van een andere elektrische auto? Laat dit altijd doen door een specialist. Het is niet verstandig om uw voorruit zelf te vervangen, omdat deze los kan schieten bij hard remmen of kan gaan lekken bij regen. Vooral bij een elektrische auto moet autoruitschade professioneel hersteld worden. Zo moet de hoofdzekering van de elektrische auto afgesloten worden, zodat er tijdens de reparatie geen spanning op de auto staat. Daarnaast kunnen er rijhulpsystemen aangesloten zijn op de voorruit. Deze moet opnieuw gekalibreerd worden, omdat camera’s en andere apparatuur anders niet meer naar behoren werken.

Heeft u een barst in uw voorruit of wilt u uw autoruit laten vervangen? Dan is Mijn EV Specialist de ideale plek om dit te laten doen! Onze gecertificeerde monteurs kunnen uw auto vakkundig onder handen nemen en uw voertuig direct opnieuw kalibreren.

Mijn EV Specialist

Ga voor Mijn EV Specialist

Wilt u de autoruitschade aan uw elektrische auto professioneel laten herstellen? Kies dan voor de zekerheid van Mijn EV Specialist! Zo bent u gegarandeerd van kwalitatief schadeherstel aan uw elektrisch voertuig, zodat u weer veilig de weg op kunt. Mijn EV Specialist staat voor vakmanschap, jarenlange ervaring en deskundige specialisten. Wij hanteren de strengste normen rondom autoruitschade. Wilt u autoruitschade aan uw elektrische auto laten repareren of uw autoruit vervangen? Maak dan nu een afspraak!

Kom in contact met EV Specialist

Mijn EV Specialist focust zich op complexe autoschade rondom elektrische auto’s. Zo zijn we onder andere gespecialiseerd in Tesla’s. Onze medewerkers zijn opgeleid en volgen regelmatig trainingen in zowel het binnen- als buitenland en zijn expert op het gebied van elektrische auto’s.

Uw schade melden zonder afspraak

Wanneer u uw auto brengt om de schade te laten herstellen, heeft Mijn EV Specialist de benodigde onderdelen en materialen klaarstaan. We herstellen de schade binnen de kortste keren, zodat u weer met plezier de weg op kunt.