Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Remmen elektrische auto

Remmen controleren?

Mijn EV Specialist kan dit deskundig voor u doen!

De remmen van een elektrische auto zijn belangrijke componenten voor de veiligheid. Daarnaast zijn ze onderhevig aan slijtage. Daarom is een controle van de remmen noodzakelijk bij een elektrische auto die recuperatieve remmen heeft. Doorgaans wordt aangeraden om bij iedere 60.000 kilometer de remschijven en remblokken te laten vervangen. Laat het controleren van uw remmen over aan Mijn EV Specialist! Onze monteurs zijn gespecialiseerd in remmen van elektrische auto’s

De remmen van elektrische auto’s (EV)

Voor goed onderhoud aan elektrische auto’s moet de kwaliteit van de koel-, rem en ruitenwisservloeistof regelmatig worden gecontroleerd, net zoals het onderstel, het remsysteem en de stuurinrichting. Een elektrische auto heeft net als een hybride auto een regeneratief remsysteem. Een goede reden dus om met uw elektrische auto een bezoek te brengen aan onze professionele werkplaats.

Regeneratief remmen bij elektrische auto’s

Bij regeneratief remmen wordt de elektromotor van een elektrische auto als dynamo gebruikt. Hierbij wordt de bewegingsenergie van de elektrische auto omgezet in elektrische energie, waardoor de auto kan remmen. De energie wordt opgeslagen in de accu van de auto en kan opnieuw worden gebruikt. Met een regeneratief remsysteem heeft een elektrische auto 50% minder onderhoud nodig aan de remmen dan een traditionele auto. Toch is het belangrijk dat uw remblokken in topconditie blijven. In de regel wordt minstens één keer per jaar aanbevolen om de remmen van uw elektrische auto te controleren.

Maak een afspraak

Wij hebben speciaal apparatuur in onze werkplaats om de banden van uw elektrische auto te vervangen.

Uw remmen laten controleren door Mijn EV Specialist

Wilt u de remprestaties van uw elektrische auto checken? Wij kunnen de staat van de remmen van uw elektrische auto snel en eenvoudig controleren! Een belangrijk aspect van de remcontrole is de visuele inspectie. Zo is er veel aandacht voor slijtage. Remschijven mogen bijvoorbeeld geen diepe groeven hebben en moeten gelijkmatig slijten.

Zijn er bepaalde reparaties aan de remmen van uw elektrische auto nodig? Dan ontvangt u uiteraard een vrijblijvende prijsopgave. Wij voeren uitsluitend na uw goedkeuring pas reparaties uit. Wij zijn NEN-gecertificeerd en onze monteurs hebben een NEN 9140 certificaat om veilig én vakkundig aan elektrische voertuigen te kunnen werken.

Mijn EV Specialist

Mijn EV Specialist is uw expert op het gebied van elektrische auto’s

Om onderhoud aan uw elektrische auto uit te voeren, is er specialistische kennis nodig. Bij elektrische voertuigen is hoogspanning aanwezig, waardoor reparaties en onderhoudsbeurten vakkundig moeten worden uitgevoerd. De specialisten van Mijn EV Specialist worden geregeld bijgeschoold in de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Daarnaast beschikken we over de juiste apparatuur. Wilt u de remmen van uw elektrische auto laten controleren of wilt u een onderhoudsbeurt laten uitvoeren? Maak dan snel een afspraak!

Kom in contact met EV Specialist

Mijn EV Specialist focust zich op complexe autoschade rondom elektrische auto’s. Zo zijn we onder andere gespecialiseerd in Tesla’s. Onze medewerkers zijn opgeleid en volgen regelmatig trainingen in zowel het binnen- als buitenland en zijn expert op het gebied van elektrische auto’s.

Uw schade melden zonder afspraak

Wanneer u uw auto brengt om de schade te laten herstellen, heeft Mijn EV Specialist de benodigde onderdelen en materialen klaarstaan. We herstellen de schade binnen de kortste keren, zodat u weer met plezier de weg op kunt.