Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Banden elektrische auto

Banden elektrische auto checken of laten vervangen?

Kies voor Mijn EV Specialist!

Wilt u de banden van uw elektrische auto laten checken of vervangen? Ga dan voor Mijn EV Specialist! Wij hebben een ruim aanbod banden voor verschillende elektrische voertuigen, waarvan veel Tesla modellen, zoals Model 3, Model S en Model X. Wij hebben een speciaal ingerichte werkplaats met de juiste tools en apparatuur. De banden die u bij ons aanschaft worden dan ook vakkundig gemonteerd en uitgelijnd!

De banden van een elektrische auto

De aandrijflijn van een elektrische auto is fundamenteel heel anders. Zo is het onderhoud van een elektrische auto heel verschillend van een benzine- of dieselauto. Een elektrische auto beschikt over minder slijtageonderdelen in vergelijking met een benzineauto.

Vergeleken een ‘gewone’ auto slijten de banden van een elektrische auto weer anders. Zo zijn een aantal factoren van belang, zoals het type auto en het rijgedrag van de bestuurder. De banden van een elektrische auto kunnen slijten door het hogere gewicht en het grote vermogen in vergelijking met een ‘gewone’ auto. Anderzijds slijten elektrische auto’s niet zo snel, omdat de elektromotor snel reageert op de handelingen.

Waarom kiezen voor Mijn EV Specialist?

Er zijn diverse redenen waarom u voor ons wilt kiezen. Zo zijn we dé expert op het gebied van elektrische voertuigen. Wij kennen dan ook de ins en outs rondom de banden van elektrische auto’s. Wanneer u voor ons kiest, krijgt u:

  • Goed opgeleid en gecertificeerde monteurs
  • Onderhoud en reparatie volgens de veilige NEN 9140 norm
  • Werkzaamheden voor aantrekkelijke prijzen
  • Altijd de juiste onderdelen en gereedschappen
  • Enthousiaste medewerkers
  • Een servicegerichte en persoonlijke benadering

Maak een afspraak

Wij hebben speciaal apparatuur in onze werkplaats om de banden van uw elektrische auto te vervangen.

Bandenspanning controleren bij banden vervangen

De banden van elke auto slijten wanneer u rijdt, daarom moet u om de zoveel tijd de banden van uw elektrische auto laten controleren. Zo wordt de profieldiepte gecheckt en wanneer nodig worden de banden van uw elektrische auto vakkundig vervangen.

Door het zware accupakket is een elektrische auto vaak zwaarder dan een ‘gewone’ auto. Dit kan effect hebben op de banden- en remslijtage. Sommige elektrische auto’s hebben veel pk’s, zoals Tesla’s, waardoor ze een zachtere rubbersamenstelling hebben voor meer grip, maar daardoor slijten de banden sneller. De banden van elektrische auto’s hebben een aantal specificaties:

  • Het zijn banden met een harde, verstevigde zijwang voor het extra gewicht.
  • Speciaal profiel met lamellen voor een groter contactoppervlak.
  • Zachte rubbers van het loopvlak voor meer grip bij acceleratie.
  • Optimalisatie van afrolgeluid om bandengeluid te beperken.

Omdat een optimale bandenspanning bij een elektrische auto de actieradius tot wel 10% kan laten toenemen, controleren we uw bandenspanning bij slijtage. Ook wanneer de banden van uw elektrische auto vervangen worden, zorgen we ervoor dat de auto perfect uitgelijnd wordt. Een auto uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld tot deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar staan.

Mijn EV Specialist: expert in banden vervangen van elektrische auto’s

Wij willen bestuurders van elektrische voertuigen goed van dienst zijn. Daarom zorgen we ervoor dat we met de nieuwe technologieën werken en onze monteurs geregeld trainingen volgen. Onze medewerkers zijn gediplomeerd en kunnen vakkundig onderhoud aan uw elektrische auto uitvoeren.

Wij begrijpen als geen ander dat een band veel meer inhoudt dan slechts één onderdeel van uw auto. De juiste banden zonder slijtage zijn van invloed op de veiligheid en grip op de weg. Met goede bandenspanning en een correcte manier van banden vervangen, kan uw elektrische auto weer een stuk efficiënter rijden! Wij hebben speciaal apparatuur in onze werkplaats om de banden van uw elektrische auto te vervangen. Neem contact met ons op voor een afspraak of meer informatie!

Kom in contact met EV Specialist

Mijn EV Specialist focust zich op complexe autoschade rondom elektrische auto’s. Zo zijn we onder andere gespecialiseerd in Tesla’s. Onze medewerkers zijn opgeleid en volgen regelmatig trainingen in zowel het binnen- als buitenland en zijn expert op het gebied van elektrische auto’s.

Uw schade melden zonder afspraak

Wanneer u uw auto brengt om de schade te laten herstellen, heeft Mijn EV Specialist de benodigde onderdelen en materialen klaarstaan. We herstellen de schade binnen de kortste keren, zodat u weer met plezier de weg op kunt.