Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Banden elektrische auto

Banden elektrische auto

Kies voor Mijn EV Specialist!

Wilt u de banden van uw elektrische auto, ook wel EV-banden genoemd, laten checken of vervangen? Ga dan voor Mijn EV Specialist! Wij hebben een ruim aanbod banden voor verschillende elektrische voertuigen, waarvan veel Tesla modellen, zoals Model 3, Model S en Model X. Wij hebben een speciaal ingerichte werkplaats met de juiste tools en apparatuur. De banden worden vakkundig gemonteerd en uitgelijnd!

Bandenslijtage

De aandrijflijn van een elektrische auto is fundamenteel heel anders. Zo is het onderhoud van een elektrische auto heel verschillend dan die van een benzine- of dieselauto. 

Vergeleken met een ‘gewone’ auto, slijten de banden van een elektrische auto op een andere manier. Zo zijn er een aantal factoren van belang, zoals het type auto en het rijgedrag van de bestuurder. Daarom moet u om de zoveel tijd de banden laten controleren. Zo wordt de profieldiepte gecheckt en wanneer nodig worden de banden vakkundig vervangen.

Door het zware accupakket is een elektrische auto vaak zwaarder dan een benzine- of dieselauto. Dit kan effect hebben op de banden- en remslijtage. Sommige elektrische auto’s hebben veel pk’s, zoals Tesla’s, waardoor deze een zachtere rubbersamenstelling hebben voor meer grip, maar daardoor slijten de banden sneller. Anderzijds slijten de banden over het algemeen wat minder snel, omdat de elektromotor snel reageert op handelingen. Wij zijn een Tesla erkend schadeherstel bedrijf, wij zijn dus gecertificeerd om Tesla’s volgens de techniek van Tesla te herstellen.

Waarom kiezen voor Mijn EV Specialist?

Er zijn diverse redenen waarom u voor ons wilt kiezen. Zo zijn we dé expert op het gebied van elektrische voertuigen. Wij kennen dan ook de ins en outs rondom de banden van elektrische auto’s. Wanneer u voor ons kiest, krijgt u:

  • Goed opgeleid en gecertificeerde monteurs
  • Onderhoud en reparatie volgens de veilige NEN 9140 norm
  • Werkzaamheden voor aantrekkelijke prijzen
  • Altijd de juiste onderdelen en gereedschappen
  • Enthousiaste medewerkers
  • Een servicegerichte en persoonlijke benadering

Maak een afspraak

Wij hebben speciaal apparatuur in onze werkplaats om de banden van uw elektrische auto te vervangen.

Bandenspanning controleren bij banden vervangen

Dat de banden van een elektrische auto op een andere manier slijten dan die van een benzine- of dieselauto mag nu duidelijk zijn. Er zijn een aantal specificaties bij EV-banden:
  • Het zijn banden met een harde, verstevigde zijwang voor het extra gewicht.
  • Speciaal profiel met lamellen voor een groter contactoppervlak.
  • Zachte rubbers van het loopvlak voor meer grip bij acceleratie.
  • Optimalisatie van afrolgeluid om bandengeluid te beperken.

Omdat een optimale bandenspanning bij een elektrische auto de actieradius tot wel 10% kan laten toenemen, controleren wij uw bandenspanning bij slijtage. Maar zo ook wanneer ze vervangen moeten worden, zorgen wij ervoor dat de auto perfect wordt uitgelijnd. Een auto uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld tot deze weer loodrecht op de grond, en evenwijdig aan elkaar, staan.

All season banden 

Gelukkig hebben we tegenwoordig ook een middenweg gevonden. De all season banden, ook wel bekend als de vierseizoenenbanden. Deze zijn ontworpen om het hele jaar door te worden gebruikt in verschillende weersomstandigheden. Let wel op, deze banden zijn niet de beste keuze voor gebieden met zeer strenge winters, waar sneeuw en ijs langdurig aanwezig zijn. Laat je dus altijd professioneel adviseren door een specialist!

Mijn EV Specialist

Wij willen bestuurders van elektrische voertuigen goed van dienst zijn. Daarom zorgen wij, van Mijn EV Specialist, ervoor dat we met de nieuwste technologieën werken en geregeld trainingen volgen. Onze medewerkers zijn gediplomeerd en bieden vakkundig onderhoud aan uw elektrische auto. 

Wij begrijpen als geen ander dat een band veel meer inhoudt dan slechts een onderdeel van uw auto. Het is daarom ook een moeilijke beslissing wat de beste banden merken zijn voor elektrische auto’s. Gelukkig hoeft u hier niet zelf uit te kiezen. De juiste banden zonder slijtage zijn van invloed op de veiligheid en grip op de weg. Met goede bandenspanning en een correcte manier van banden vervangen, kan uw elektrische auto weer een stuk efficiënter rijden! Wij hebben speciaal apparatuur in onze werkplaats om de banden te vervangen. Neem contact met ons op voor een afspraak of meer informatie!

Kom in contact met EV Specialist

Mijn EV Specialist focust zich op complexe autoschade rondom elektrische auto’s. Zo zijn we onder andere gespecialiseerd in Tesla’s. Onze medewerkers zijn opgeleid en volgen regelmatig trainingen in zowel het binnen- als buitenland en zijn expert op het gebied van elektrische auto’s.

Uw schade melden zonder afspraak

Wanneer u uw auto brengt om de schade te laten herstellen, heeft Mijn EV Specialist de benodigde onderdelen en materialen klaarstaan. We herstellen de schade binnen de kortste keren, zodat u weer met plezier de weg op kunt.