Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

APK elektrische auto

APK elektrische auto?

Laat het uitvoeren door Mijn EV Specialist!

APK laten uitvoeren voor uw elektrische auto? Ga voor Mijn EV Specialist, dé expert op het gebied van elektrische auto’s! Net als benzine- en dieselauto’s moeten elektrische en hybride auto’s ook APK gekeurd worden. De keuringen zijn in principe het hetzelfde als bij andere auto’s. Wel wordt de elektrische aandrijflijn gecheckt. Laat uw APK altijd uitvoeren door een specialist zoals Mijn EV Specialist!

Wat is een APK

APK, ofwel de Algemene Periodieke Keuring, is in Europa een wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Mijn EV Specialist is een RDW-erkend keuringsbedrijf dat bevoegd is om uw elektrische auto te keuren. Bij ons krijgt u een duidelijk overzicht van de mogelijke kosten voordat we tot reparatie overgaan. Een APK is een momentopname, wat betekent dat er geen garantie is voor de rest van het jaar. Daarom raden we het aan om regelmatig onderhoud te laten plegen aan uw elektrische auto. U kunt uw auto al twee maanden voor uw APK-vervaldatum laten keuren. Op deze manier is uw auto op tijd gekeurd!

Elektrische en hybride auto’s

Elektrische en hybride auto’s, ook wel elektrische voertuigen, hebben ander onderhoud nodig dan auto’s met een benzine- of dieselmotor. Bij een hybride auto wordt er vooral gekeken naar de verbrandingsmotor. Een elektrische auto heeft alleen maar elektronische componenten. Hierbij worden de accu’s, oplaadsystemen en elektromotoren gecheckt. Een aantal zaken die ook gecontroleerd worden: de interieurfilter en de remvloeistof. Daarnaast moeten slijtagedelen, zoals remmen, banden, ruitenwissers en de software regelmatig gecontroleerd worden. Dit soort zaken kan Mijn EV Specialist voor u uit handen nemen! Wij kunnen de APK voor uw elektrische auto deskundig uitvoeren!

Maak een afspraak

Wilt u ook een APK laten uitvoeren voor uw elektrische auto door Mijn EV Specialist?

Wanneer APK elektrische auto?

De APK-plicht geldt voor (elektrische) personenauto’s, bussen, bedrijfswagens en driewielige motorrijtuigen. Voor elektrische auto’s gelden op dit moment dezelfde APK-termijnen als voor benzine- en dieselauto’s. Het elektrisch voertuig moet op voor de APK na het vierde levensjaar. Vervolgens wordt de auto om de twee jaar gecheckt en na acht jaar wordt het elektrisch voertuig elk jaar gecontroleerd.

APK is geen onderhoudsbeurt

Een elektrische auto met een geldige APK is cruciaal. De APK is een controle op de veiligheid en het milieu, maar is geen onderhoudsbeurt. Laat uw elektrisch voertuig dus buiten de APK om ook goed onderhouden. Uiteraard kan bij Mijn EV Specialist de APK gecombineerd worden met een goede onderhoudsbeurt!

EV APK

Zonder Onderhoudsbeurt
160
45,-
 • APK Keuring
 • Controle banden met rapport
 • Uitlijncontrole
 • Remmen testen, reinigen en meten
 • Airco controle op werking en uitstroom temperatuur
 • Controle verlichting
 • Ruitensproeiervloeistof bijvullen
 • Overige vloeistoffen controleren

EV APK+

Met Onderhoudsbeurt
160
150,-
 • APK keuring
 • Controle banden met rapport
 • Uitlijncontrole
 • Remmen testen, reinigen en meten
 • Airco controle op werking en uitstroom temperatuur
 • Controle verlichting
 • Ruitensproeiervloeistof bijvullen
 • Overige vloeistoffen controleren
Meest gekozen

APK-keuring verlopen?

Heeft u te maken met een APK-keuring voor uw elektrische auto die verlopen is? Twee maanden na de vervaldatum van uw APK kunt u een boete krijgen. Dit betreft een boete van ongeveer €140. Is uw APK-keuring verlopen en gaat u zonder geldige APK toch de weg op? Dan krijgt u een boete van de politie of de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Krijgt u een ongeluk? Dan is de kans groot dat uw verzekeringsmaatschappij u geen vergoeding geeft.
Mijn EV Specialist

APK elektrische auto door Mijn EV Specialist

Mijn EV Specialist is gespecialiseerd in APK-keuringen en onderhoudsbeurten aan elektrische auto’s. Onze monteurs zijn getraind en opgeleid in het onderhoud van elektrische en hybride voertuigen, waardoor ze precies weten hoe ze onderhoud moeten plegen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw auto in goede handen verkeert. Wilt u ook een APK laten uitvoeren voor uw elektrische auto door Mijn EV Specialist? Neem dan contact met ons op!

Kom in contact met EV Specialist

Mijn EV Specialist focust zich op complexe autoschade rondom elektrische auto’s. Zo zijn we onder andere gespecialiseerd in Tesla’s. Onze medewerkers zijn opgeleid en volgen regelmatig trainingen in zowel het binnen- als buitenland en zijn expert op het gebied van elektrische auto’s.

Uw schade melden zonder afspraak

Wanneer u uw auto brengt om de schade te laten herstellen, heeft Mijn EV Specialist de benodigde onderdelen en materialen klaarstaan. We herstellen de schade binnen de kortste keren, zodat u weer met plezier de weg op kunt.