Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Onderhoud elektrische auto

Onderhoud aan uw elektrische auto nodig?

Ga voor het vakmanschap van Mijn EV Specialist!

Onderhoud elektrische auto laten plegen? Dan bent u bij Mijn EV Specialist aan het juiste adres! Het onderhoud van een elektrische auto vraagt om meer kennis dan het onderhoud aan een auto met een diesel- of benzinemotor. Het is daarom belangrijk dat u uw elektrische of hybride auto laat onderhouden door een autobedrijf met verstand van zaken. Onze monteurs zorgen ervoor dat uw elektrische auto in topconditie verkeert en repareren eventuele kapotte onderdelen.

Onderhoud elektrische auto

Elektrische auto’s en hybride auto’s worden steeds populairder. Net als andere auto’s hebben elektrische voertuigen geregeld onderhoud nodig en moeten ze APK gekeurd worden. Een groot voordeel is dat elektrische auto’s vaak minder onderdelen hebben om te onderhouden, wat dus een hoop tijd en kosten scheelt! Voor reparatie of onderhoud elektrische auto bent u bij Mijn EV Specialist op de juiste plek!

Een diesel- of benzineauto heeft diverse onderdelen die moeten worden gecheckt of vervangen. Bij een elektrische auto zijn dit minder onderdelen, waardoor er dus minder onderhoud gepleegd hoeft te worden.

Het verschil tussen een benzineauto en een elektrische auto

Onderhoud elektrische auto is eenvoudiger dan die van een auto met een verbrandingsmotor. Een elektrische auto heeft namelijk nauwelijks draaiende motoronderdelen. In een volledig elektrisch voertuig zijn geen bougies, filters en motorolie aanwezig. Elektrische voertuigen hebben minder bewegende en slijtbare onderdelen. De accu is het meest vatbaar voor slijtage. Daarnaast moeten de interieurfilter en de remvloeistof na een bepaalde tijd vervangen worden.

Het is verstandig om slijtageonderdelen, zoals remmen, ruitenwissers, de banden en de accu tijdig te laten controleren. Hoewel er minder onderhoud aan een elektrische auto nodig is, blijft onderhoud altijd belangrijk. Sla geen onderhoudsbeurten over, omdat dit niet altijd veilig is en u uiteindelijk duurder uit bent als kleine gebreken pas laat worden opgemerkt. Ook moet u een APK laten uitvoeren na het vierde levensjaar. Doe dit op tijd om boetes te voorkomen.

Maak een afspraak

Maak online een afspraak of neem telefonisch contact op voor meer informatie.
onderhoud elektrische auto

Is onderhoud aan een elektrische auto goedkoper?

De onderhoudskosten van een volledig elektrische auto liggen gemiddeld lager dan die van een ‘gewone’ auto, doordat een elektrische auto minder onderdelen heeft. De remmen onderhouden van een elektrisch voertuig is makkelijker én goedkoper. Zo hebben de remschrijven, remblokken en de remtrommels een hogere levensduur bij een elektrische auto. Een elektrische auto maakt namelijk gebruik van een regeneratief remsysteem, waardoor de remmen tot wel 50% minder snel slijten. Ook is er bij het onderhoud van een elektrische auto minder vloeistof nodig, wat weer resulteert in een goedkopere onderhoudsbeurt van uw elektrische auto.

Wat zijn de onderhoudskosten van een elektrische auto?

Een elektrische auto heeft in de basis minder onderhoudskosten dan een benzineauto. Een elektromotor is minder complex dan een verbrandingsmotor en een elektrisch voertuig heeft minder onderdelen, wat lagere onderhoudskosten betekent. Heeft uw elektrische auto een onderhoudsbeurt nodig? Zorg er dan voor dat u uw auto bij ons langsbrengt! Wij zijn expert in onderhoud aan elektrische auto’s en kunnen uw auto onder hoogspanning uitstekend onderhouden.

EV-Beurt

EV-Beurt zonder APK
115,-
 • Standaard controle in en om de auto
 • Controle banden met rapport
 • Uitlijncontrole
 • Remmen testen, reinigen en meten
 • Airco controle op werking en uitstroom temperatuur
 • Controle verlichting
 • Ruitensproeiervloeistof bijvullen
 • Overige vloeistoffen controleren
Meest gekozen

EV-Beurt+

EV-Beurt met APK
160
150,-
 • APK controle in en om de auto
 • Controle banden met rapport
 • Uitlijncontrole
 • Remmen testen, reinigen en meten
 • Airco controle op werking en uitstroom temperatuur
 • Controle verlichting
 • Ruitensproeiervloeistof bijvullen
 • Overige vloeistoffen controleren
Meest gekozen

Onderhoud of reparatie door Mijn EV Specialist

Welke elektrische auto u ook rijdt, u kunt bij ons terecht voor een onderhoudsbeurt of een reparatie. Wij vallen onder de BOVAG-schadeherstelbedrijven, waardoor u weet dat uw auto in goede handen is. Onze professionals kennen alle ins en outs van uw elektrische auto! We werken bij onderhoud aan een elektrische auto volgens de voorschriften van de desbetreffende autofabrikant. Zo kunnen we u een inschatting geven van de onderhouds- of reparatiekosten van uw elektrische auto. Daarnaast krijgt u standaard 3 maanden reparatiegarantie. Bij Mijn EV Specialist weet u dat uw elektrisch voertuig aan de hoogste eisen voldoet. Maak online een afspraak of neem telefonisch contact op voor meer informatie.
Mijn EV Specialist

Kom in contact met EV Specialist

Mijn EV Specialist focust zich op complexe autoschade rondom elektrische auto’s. Zo zijn we onder andere gespecialiseerd in Tesla’s. Onze medewerkers zijn opgeleid en volgen regelmatig trainingen in zowel het binnen- als buitenland en zijn expert op het gebied van elektrische auto’s.

Uw schade melden zonder afspraak

Wanneer u uw auto brengt om de schade te laten herstellen, heeft Mijn EV Specialist de benodigde onderdelen en materialen klaarstaan. We herstellen de schade binnen de kortste keren, zodat u weer met plezier de weg op kunt.