Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Elektrische auto kalibreren

Elektrische auto kalibreren?

Mijn EV Specialist regelt het!

Rijhulpsystemen, zoals parkeerhulp, rijstrookassistentie, noodremsystemen, adaptive cruise control, dodehoekdetectie en andere systemen helpen bestuurders bij het autorijden en zijn systemen die vaak terugkomen in elektrische auto’s. Maar al deze ADAS-systemen moeten gekalibreerd worden om de veiligheid te waarborgen, zeker als er schade is aan de auto. Met de juiste apparatuur en expertise kan kalibratie vakkundig uitgevoerd worden. Wanneer een elektrische auto niet goed gekalibreerd is, kan er schade ontstaan. In dat geval kan Mijn EV Specialist uw elektrische auto voor u kalibreren!

Rijhulpsystemen

Bijna de helft van alle auto’s die er op dit moment rondrijden, zijn voorzien van zogenaamde ADAS-systemen. De verwachting is dat in 2022 alle nieuwe auto’s worden voorzien van enkele ADAS-componenten, om zo de verkeersveiligheid te kunnen waarborgen. Bij ADAS-systemen kunt u denken aan de camera, radar, verkeersbordherkenning en adaptieve cruise control, die allen samenwerken. Al deze componenten fungeren samen als een soort ‘veiligheidsschild’ om de auto heen.

Wat is ADAS?

De term ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. Dit zijn ondersteunende systemen in de auto die op steeds meer nieuwe (elektrische) auto’s te vinden zijn, bijvoorbeeld op de voorruit. Binnenkort moet dit de standaard worden voor elke auto. Deze systemen bevorderen de verkeersveiligheid en bereiden ons voor op de komst van de zelfrijdende auto.

Maak een afspraak

Wilt u ook een APK laten uitvoeren voor uw elektrische auto door Mijn EV Specialist?

ADAS-systemen, hoe werken ze?​

ADAS-systemen zijn een netwerk van camera’s en sensoren die te vinden zijn in de auto, zoals een camera op de voorruit. Deze sensoren en camera’s registeren alles wat er om de auto heen gebeurt en geven informatie door aan de centrale computer in de auto. De software weet dan precies welke actie ondernomen moet worden en voert deze actie snel uit, zoals remmen of een noodstop maken.
adas systeem elektrische auto

Waarom kalibreren?​

Om een goede werking van radars en camera’s te garanderen moeten ze gekalibreerd worden. Kalibreren is kort gezegd ‘softwarematig uitlijnen’. Dit wordt bij Mijn EV Specialist met de juiste apparatuur en kennis gedaan. De sensoren, camera’s en radars van de rijhulpsystemen zijn kwetsbaar. Bij parkeerschade of montage aan de bumper is kalibratie nodig, zodat de elektrische auto zo veilig mogelijk blijft.

Wanneer een ADAS-systeem niet goed gekalibreerd is, kan het zelfs gevaarlijk zijn om de auto te besturen. Belangrijk is dus dat het systeem op een goede manier gekalibreerd wordt. Laat dat aan Mijn EV Specialist over!

Een goede werking van de ADAS-camera is belangrijk vooral bij het monteren van banden of het vervangen van de voorruit. Voordat de camera wordt gekalibreerd, wordt de wieluitlijning en de bandenspanning gecontroleerd, zodat deze ook goed afgesteld zijn.

Statisch of dynamische kalibratie

De kalibratie van de camera kan statisch of dynamisch zijn. Bij dynamische kalibratie wordt een toestel aangesloten op de auto en wordt de camera tijdens het rijden gekalibreerd. Bij statische kalibratie wordt in de werkplaats gebruik gemaakt van een speciale kalibratietool. Met diverse apparatuur wordt de camera statisch gekalibreerd.
Mijn EV Specialist

Elektrische auto kalibreren door Mijn EV Specialist

ADAS-systemen moeten na bijvoorbeeld vervanging van de voorruit in sommige gevallen gekalibreerd worden om goed te kunnen werken. De monteurs van Mijn EV Specialist zijn experts op het gebied van rijhulpsystemen en het kalibreren van elektrische auto’s. Met onze hulp kunt u weer veilig de weg op! Wij waarborgen de kwaliteit en veiligheid van uw auto. Moet uw elektrische auto gekalibreerd worden? Neem dan contact met ons op.

Kom in contact met EV Specialist

Mijn EV Specialist focust zich op complexe autoschade rondom elektrische auto’s. Zo zijn we onder andere gespecialiseerd in Tesla’s. Onze medewerkers zijn opgeleid en volgen regelmatig trainingen in zowel het binnen- als buitenland en zijn expert op het gebied van elektrische auto’s.

Uw schade melden zonder afspraak

Wanneer u uw auto brengt om de schade te laten herstellen, heeft Mijn EV Specialist de benodigde onderdelen en materialen klaarstaan. We herstellen de schade binnen de kortste keren, zodat u weer met plezier de weg op kunt.