Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Verzekering elektrische auto: alles wat u moet weten

Meer informatie over verzekering elektrische auto

Denkt u eraan een elektrische auto aan te schaffen, dan is het vanzelfsprekend dat u ook aan een verzekering voor uw elektrische auto denkt. Een elektrische auto is anders dan een benzineauto. Hij werkt niet alleen op een andere manier, de onderdelen en het gewicht is ook anders. Wat doet dit met de verzekering voor de elektrische auto die u dient af te sluiten? In dit blog duiken we dieper in de wereld van elektrische autoverzekeringen. Welke schade is gedekt met zo’n elektrische autoverzekering en hoeveel kost een verzekering elektrische auto?

Elektrische auto verzekeren: waarom is het nodig?

Elektrische auto’s kennen een flinke opmars in de afgelopen jaren. Vele autorijders zijn overgestapt van een ‘reguliere’ benzineauto naar een elektrische auto. Verzekeren mag daarbij niet vergeten worden. Het is belangrijk dat uw elektrische auto goed verzekerd is. Denk aan wanneer u schade aan uw elektrische auto heeft, of bijvoorbeeld wanneer u met een lege accu langs de weg komt te staan. Ook dan is het handig als u een verzekering elektrische auto heeft die u uit de brand komt helpen. Al hopen we natuurlijk dat er van brand geen sprake is…

Waar moet je op letten bij een verzekering elektrische auto?

Een verzekering elektrische auto is eigenlijk niet anders dan een gewone autoverzekering. U kunt dus voor uw elektrische auto een reguliere verzekering afsluiten. Het is wel handig om te informeren naar extra dekkingen voor uw elektrische auto. Zo is specifieke schade aan uw elektrische auto voldoende gedekt en komt u niet voor verrassingen te staan. Denk bijvoorbeeld aan schade van uw laadpaal. Wanneer deze onder de dekking van een andere verzekering valt, kan het goed zijn om dit op te nemen in uw verzekering elektrische auto.

Wat voor schade is gedekt met een verzekering elektrische auto

Zoals hierboven gesteld kan een elektrische autoverzekering gewoon afgesloten worden zoals dat bij gewone benzineauto’s gaat. Een ongeluk (of schade) zit ook bij een elektrische auto in een klein hoekje! Wel kunt u met elektrische auto’s ook met andere soorten schade te maken krijgen. Wanneer u bijvoorbeeld uw route met de elektrische auto niet goed gepland heeft en u met een lege accu langs de weg komt te staan, kunt u door uw verzekering elektrische auto wellicht gebruik maken van een speciale pechhulp voor elektrische auto’s, die snel en efficiënt uw accu bij kunnen laden. Belangrijk om te weten is dat niet alle elektrische auto’s voldoen aan gestelde eisen van een elektrische autoverzekering. In veel gevallen moeten elektrische auto’s SCM/CCV gekeurd zijn, maar dat zijn ze niet allemaal. Wilt u dus een elektrische auto aanschaffen en verzekeren, let hier dan van tevoren goed op!

Wat kost een verzekering voor een elektrische auto?

Qua kosten is een verzekering voor een elektrische auto in de basis ongeveer gelijk met die van een reguliere benzineauto. Er zijn enkele verschillen waar u rekening mee dient te houden. Zo is de aanschafprijs van een elektrische auto vaak duurder, en valt de premie daardoor ook hoger uit. Daarnaast wordt de prijs van een verzekering elektrische auto bepaald naar het gewicht van een auto. Een accu van een elektrische auto is vaak erg zwaar, dit kan dus ook doorberekend worden in de premie van de elektrische autoverzekering.

Hoe wordt de premie van een verzekering bepaald?

De premie van een verzekering elektrische auto verschilt niet heel veel van een gewone autoverzekering, maar doordat elektrische auto’s vaak in aanschaf duurder zijn, zal de premie ook hoger zijn. Daarnaast zijn accu’s van elektrische auto’s duur, maar ook zwaar. Omdat gewicht vaak meetelt om de premie bij het verzekeren elektrische auto te bepalen, komt deze premie vaak ook hoger uit.

Heeft u schade aan uw elektrische auto?

Is uw elektrische auto goed verzekerd? Mooi zo! Uiteraard hopen we van harte dat er nooit iets met uw auto gebeurt, maar een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Daarnaast is schade aan uw elektrische auto snel gemaakt. Denk aan bijvoorbeeld steenslagschade of schade aan uw velgen van de elektrische auto. In dat geval kunnen wij als ware EV-specialist u goed helpen om uw elektrische voertuig weer zo snel mogelijk hersteld de weg op te krijgen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn