Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Hoe gaat kalibreren na voorruit vervanging in zijn werk?

Voorruit kalibreren na ruitvervanging. Binnenkant van een Tesla auto met uitzicht vanuit de achterbank door de voorruit.

Voorruit vervanging van een elektrische auto is een expertise klus waarbij de juiste mensen, materialen en methode cruciaal zijn. Met name de camera die in de voorruit van veel elektrische auto’s aanwezig is vraagt veel precisie. Deze moet namelijk ook nog gekalibreerd worden na een ruitvervanging. Maar hoe gaat kalibreren na voorruit vervanging in zijn werk? Mijn EV Specialist legt het uit!

ADAS (Advanced Driver Assistance Systems)

Autoruiten van elektrische auto’s zijn steeds vaker voorzien van zogenoemde rijhulpsystemen, oftewel ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). ADAS-systemen ondersteunen de bestuurder tijdens het rijden door middel van camera’s achter de voorruit. Wat de camera in de voorruit precies doet verschilt per auto en per automerk. De camera helpt bijvoorbeeld bij het inparkeren, herkennen verkeersborden en remmen bij gevaar. 

Voorruit kalibreren na ruitschade

Is uw elektrische auto uitgerust met een ADAS-systeem en wordt er een nieuwe voorruit geplaatst, dan moet het camerasysteem weer perfect werken. Daar zorgen we bij Mijn EV Specialist voor. We kalibreren de camera in de voorruit weer volgens de richtlijnen van de autofabrikant. Door alle functies weer in te stellen volgens de richtlijnen zorgen wij ervoor dat de rijhulpsystemen weer als nieuw werken en u weer veilig de weg op kunt. Na kalibratie ontvangt u van ons een certificaat als garantie dat alle functies weer doen wat ze moeten doen. 

Hoe gaat kalibreren van rijhulpsystemen in zijn werk?

Afhankelijk van het type ADAS-systeem is er onderscheid te maken tussen twee soorten kalibraties. Bij een dynamische kalibratie wordt de camera gekalibreerd met behulp van een handheld toestel en moet er een proefrit worden gemaakt. Tijdens het rijden wordt de camera in de voorruit dan gekalibreerd. Bij een statische kalibratie wordt in de werkplaats gebruik gemaakt van een handheld toestel, een laser en een simulatiewand. Met deze apparatuur wordt de camera dan statisch gekalibreerd. 

Waarom is kalibreren van de voorruit na ruitvervanging belangrijk? 

Om een goede werking van de camera achter de voorruit te garanderen is het van belang deze bij ruitvervanging te kalibreren. Een minuscuul verschil in de positie van de camera kan namelijk grote gevolgen hebben. De camera kan tientallen meters vooruitkijken, op het wegdek kan dat dus al gauw een halve meter schelen. Als de auto voorzien is van het rijhulpsysteem rijstrookassistentie, kan dit betekenen dat wanneer u op de snelweg rijdt, het alarm pas afgaat wanneer u al een stuk over de belijning bent. Het is daarom van belang dat de camera na ruitvervanging weer goed wordt ingesteld door hem te kalibreren. 

Wat kost het kalibreren van de voorruit? 

Als u verzekerd bent tegen ruitschade, dan is de reparatie en kalibratie van de voorruit meestal gratis. Wilt u weten wat kalibratie van de voorruit in uw specifieke geval gaat kosten en of deze schade wordt vergoed? Meld dan hier uw schade. Dan krijgt u van ons een correcte inschatting voor het kalibreren van de voorruit na ruitvervanging. 

De voordelen van voorruit kalibratie bij Mijn EV Specialist

  • Gespecialiseerd in elektrische voertuigen
  • Vakmanschap door kennis en ervaring
  • Dynamische en statische kalibratie
  • Snel geholpen
  • Kalibreren volgens de fabrieksnorm met certificaat

Laat de voorruit van uw elektrische auto kalibreren door Mijn EV Specialist

Het is van belang om de voorruit van uw elektrische auto na vervanging te kalibreren om ervoor te zorgen dat de camera weer naar behoren werkt. De monteurs van Mijn EV Specialist zijn experts op het gebied van rijhulpsystemen en het kalibreren van de voorruit na ruitvervanging. Wij waarborgen de kwaliteit en veiligheid van uw elektrische auto. Moet de voorruit van uw elektrische auto gekalibreerd worden? Neem dan contact met ons op. 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn