Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Autoruitschade aan een elektrische auto

autoruitschade elektrische auto

De meeste autobezitters hebben er wel eens mee te maken gehad: een opvliegend steentje tegen hun voorruit. Een sterretje in de voorruit is namelijk een van de meest voorkomende autoschades. Gelukkig is het tegenwoordig ook een van de makkelijkste schades om op te lossen. Heeft u een elektrische auto? Dan gaat autoruitreparatie iets anders in zijn werk. U leest hieronder meer over autoruitschade elektrische auto.

Hoe ontstaat autoruitschade?

Autoruitschade komt vaak voor. Dit kan komen door een opspattend steentje, vallende tak, door inbraak of door puin op het wegdek. Schade aan de ruit van uw elektrische auto kan ook ontstaan door een sterretje dat uitgroeit tot een barst. Plotselinge temperatuurverschillen binnen- en buiten de auto kunnen daar al snel voor zorgen. 

Heeft u een sterretje in uw ruit? Laat deze dan zo snel mogelijk repareren. Daarmee voorkomt u namelijk dat de schade verergert en dat uw hele autoruit vervangen moet worden.

Waarom de autoruit van uw elektrische auto tijdig repareren?

Als u schade heeft aan de autoruit van uw elektrische auto, dan is het verstandig om deze tijdig te laten repareren. Dat heeft verschillende redenen: 

  • Een sterretje kan elk moment verder barsten waardoor uw autoruit in zijn geheel vervangen moet worden. 
  • U bespaart geld: de ruit van uw elektrische auto repareren is meestal gratis als u all-risk of WA beperkt casco verzekerd bent. 
  • Voorruit schade kan ervoor zorgen dat uw auto niet wordt goedgekeurd bij de APK. 
  • U bespaart tijd: u kunt gemakkelijk bij ons langskomen om de autoruitschade te laten beoordelen. Meestal kunnen wij uw schade direct repareren. 

Is autoruitschade bij een elektrische auto hetzelfde als bij een ‘gewone’ auto?

Steeds meer elektrische auto’s zijn voorzien van ADAS-systemen. Deze systemen zijn o.a. te vinden in de voor- en achterruit van een elektrische auto. ADAS-systemen zijn rijhulpsystemen die helpen om de verkeersveiligheid te vergroten. De sensoren en camera’s van deze systemen zijn vaak verwerkt in de autoruit of aan de ruit gekoppeld. Bij ruitreparatie van elektrische auto’s voorzien van deze systemen is herkalibratie noodzakelijk. Bij kalibratie worden de ADAS-systemen weer ingesteld volgens de richtlijnen van de autofabrikant. 

Waarom is kalibreren zo belangrijk?

Een minuscuul verschil in de positie van de camera kan grote gevolgen hebben: aangezien de camera tientallen meters vooruit kan kijken, kan dat op het wegdek al gauw een halve meter schelen. Als u bijvoorbeeld rijstrookassistentie heeft kan het zijn dat wanneer u over de snelweg rijdt, het signaal pas afgaat als u al een stuk over de belijning bent. Daarom is het van groot belang om de camera weer op de juiste manier in te stellen na ruitreparatie aan uw elektrische auto.

Zijn de autoruiten van uw elektrische auto voorzien van rijhulpsystemen en heeft u schade? Kies er dan voor om uw autoruit reparatie te laten uitvoeren door de specialisten van Mijn EV Specialist. Wij beschikken over de juiste hulpmiddelen om uw autoruit met rijhulpsystemen te repareren. 

Wanneer wordt een autoruit vervangen? 

Heeft uw elektrische auto ruitschade groter dan een twee euro muntstuk? Dan moet uw gehele autoruit vervangen worden. Herstel is dan niet meer mogelijk. Zorg dat u de ruit zo snel mogelijk vervangt. Ruitschade aan uw elektrische auto kan ervoor zorgen dat uw rijhulpsystemen niet goed functioneren, en bovendien bestaat de kans dat uw auto niet door de APK komt als de scheur zich in het gezichtsveld bevindt. 

Laat uw ruitreparatie uitvoeren door de specialisten van Mijn EV Specialist

Ruitreparatie van een elektrische auto vraagt dus meer specialisme dan een ‘gewone’ autoruit. Dit heeft te maken met de verschillende rijhulpsystemen die zich bevinden in veel elektrische auto’s. Laat de ruitreparatie van uw elektrische auto dan ook uitvoeren door de specialisten van Mijn EV Specialist! Onze gecertificeerde monteurs zijn gespecialiseerd in elektrische voertuigen en kunnen uw voertuig direct opnieuw kalibreren.

Wilt u autoruitschade aan uw elektrische auto laten repareren of uw autoruit vervangen? Maak direct een afspraak

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn