Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Velgreparatie elektrische auto: zo gaat het in zijn werk

velgreparatie elektrische auto

Zelfs de beste chauffeur kan wel eens een moment hebben waarbij niet goed wordt opgelet en de velgen tegen de stoeprand komen. Velgschade aan uw elektrische auto is erg vervelend. Deze schade wilt u natuurlijk zo snel mogelijk laten herstellen. Benieuwd hoe velgreparatie in zijn werk gaat? U leest het hier. 

Hoe ontstaat velgschade aan uw elektrische auto?

Velgen van elektrische auto’s hebben in hun leven redelijk wat te verduren. Zo worden velgen blootgesteld aan een hoop verschillende soorten vuil, zuren, roet, olie en nog veel meer. Tijdens het rijden wordt een velg warm en koelt weer af, dit heeft effect op het materiaal en op de lak. Takjes, steentjes en stoepranden zorgen ook voor velgschade. Vooral dat laatste zorgt voor lelijke beschadigingen. 

Heeft u velgschade aan uw elektrische auto? Laat dit dan zo snel mogelijk repareren door de specialisten van Mijn EV Specialist. 

Waarom de velgen herstellen van uw elektrische auto?

Naast de mooie uitstraling hebben velgen een belangrijke functie. Ze verbinden de auto met de banden die het contact met de weg houden. De banden van een elektrische auto draaien rond met grote snelheid en hebben een hoge koppel. Daarnaast krijgen de banden zeer hoge krachten te verduren in bochten en op drempels. Een velg moet daarom perfect recht zijn, naadloos gebalanceerd worden en een stabiele verbinding leggen tussen de auto en de weg. Ondanks alle omstandigheden waar velgen mee te maken krijgen, zoals warm weer, koud weer, regen, sneeuw en wind moeten velgen feilloos hun werk blijven doen en de elektrische auto kaarsrecht en koersvast houden. 

Om dit te garanderen moeten velgen van elektrische auto’s in topstaat zijn, iets waar de kennis van een vakman voor nodig is om goed in te schatten. Bij Mijn EV Specialist beschikken we over deze vakmensen. 

Werkwijzen velgreparatie elektrische auto

Bij het herstellen van velgen van een elektrische auto wordt eerst de schade bekeken. Aan de hand daarvan stellen wij een prijsopgave op. Deuken in de velgen worden meestal uitgedeukt en krassen worden geschuurd en gepolijst. Onze velgen machine slijpt oneffenheden uit de velg, waardoor uw velg weer het glimmende effect terugkrijgt. We kunnen alle soorten velgen herstellen. Het materiaal of grootte maakt voor ons niets uit. Bij Mijn EV Specialist repareren we zowel lichtmetalen velgen als aluminium velgen. Als het plaatsen van een nieuwe velg op uw elektrische auto goedkoper is dan velgreparatie dan laten wij dit uiteraard aan u weten. 

Stoeprandschade herstellen

Stoeprandschade is wellicht één van de meest voorkomende beschadigingen die op velgen voor komt. Om de velgschade te herstellen wordt de schade uitgebreid bekeken. Soms moet een stuk gelast worden of is het voldoende om de rand af te draaien. Sommige velgen zijn door de botsing met de stoeprand niet meer helemaal recht. Dat wordt opgelost door de velg te ‘’richten’’. Hiermee wordt de velg weer kaarsrecht gemaakt. Heeft u met uw elektrische auto een stoeprand geraakt? Laat de schade aan uw velg dan zo snel mogelijk bekijken en herstellen. Het rijden met een kromme velg zorgt er namelijk voor dat het rijcomfort aanzienlijk achteruit gaat. 

Autovelgen laten herstellen door Mijn EV Specialist 

Laat de velgen van uw elektrische auto herstellen door Mijn EV Specialist. Onze monteurs zijn gespecialiseerd in velgreparatie van elektrische auto’s. Uw elektrische auto is bij ons in goede handen. Maak een afspraak om uw autoschade te herstellen. 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn