Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Stormschade elektrische auto

Heeft u stormschade opgelopen aan uw elektrische auto? Dan bent u bij Mijn EV Specialist aan het juiste adres! Heftige weersomstandigheden kunnen een verwoestende impact hebben op uw kostbare auto. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn welke rol verzekeringen hierin spelen en welke preventieve maatregelen kunnen helpen bij het minimaliseren van de gevolgen. Er zijn een aantal aspecten die bij een elektrische auto eerder gecontroleerd moeten worden, gezien deze auto’s op een andere manier onderhoud vragen.

Stormschade elektrische autoverzekering

Een goede autoverzekering is essentieel om financiële risico’s te beperken. Stormschade aan uw elektrische auto kan variëren van lichte krassen tot ernstige deuken en schade aan onderdelen. Met een allriskverzekering bent u gedekt voor de kosten van reparaties veroorzaakt door weersomstandigheden. Je bent niet alleen verzekerd tegen schade aan derden, maar ook tegen schade aan uw eigen voertuig als u niet aansprakelijk bent. 

Vergeet niet dat het echter wel mogelijk is dat u een eigen risico moet betalen voordat de verzekering de rest van de kosten dekt. Dit is afhankelijk van de voorwaarden van uw verzekering. Het is daarom belangrijk om deze even te controleren. 

Heeft u stormschade aan uw elektrische auto opgelopen waarbij u zelf niet aansprakelijk bent? Dan kunt u een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering van de andere partij. Om ervoor te zorgen dat de afhandeling probleemloos verloopt, dient u de vereiste informatie te verzamelen, zoals kenteken en contactgegevens.

Meld hier direct uw stormschade

No claim en schadevrije jaren

Bij het indienen van een claim voor stormschade aan uw elektrische auto kan het van invloed zijn op uw no-claim korting en opgebouwde schadevrije jaren. Het is daarom verstandig om eerst de kosten van de reparatie af te wegen tegen de impact op uw verzekeringspremie. Controleer daarom ook de voorwaarden van uw verzekering om te begrijpen welke gevolgen een claim kan hebben.

Voorzorgsmaatregelen

Hoewel u stormschade aan uw elektrische auto niet volledig kunt voorkomen, zijn er wel enkele voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om de kans op schade te verkleinen. Parkeer uw elektrische auto bijvoorbeeld in een beschermde omgeving, zoals een garage, tijdens stormachtige weersomstandigheden. Vermijd het parkeren onder bomen of andere structuren die mogelijk om kunnen vallen. Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van beschermende hoes voor uw auto om de kans op krassen te verminderen. 

Meld hier direct uw stormschade

Autoschade melden

Heeft u stormschade aan uw elektrische auto? Dan kunt u dit melden zonder dat er een afspraak nodig is. Bij het brengen van uw auto voor reparatie zorgen wij ervoor dat alle benodigde onderdelen en materialen klaarstaan. Op die manier kunnen wij het snel herstellen, zodat u weer met plezier, en veilig, de weg op kunt. Daarnaast is het mogelijk uw schade online te melden en ons digitale foto’s toe te sturen. Onze medewerkers kunnen de schade zo op afstand beoordelen.

Kiest u voor Mijn EV Specialist? Dan heeft u in de meeste gevallen recht op (gratis) vervangend vervoer vanuit uw verzekeraar! Wij hebben een auto voor u klaarstaan. Bovendien ontvangt u vier jaar garantie op de reparatiewerkzaamheden die door ons zijn uitgevoerd. 

Meld hier direct uw stormschade

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn