Laat Mijn EV Specialist uw auto deskundig onder handen nemen!

Alles over de onderhoudskosten van een elektrische auto

opladen elektrische auto

Naast dat elektrisch rijden beter is voor het milieu, is het vaak ook beter voor uw portemonnee. De onderhoudskosten voor een elektrische auto zijn een stuk lager dan die van een benzineauto. Zo bespaart u kosten en rijdt u tegelijkertijd milieuvriendelijker. Echter is het ondanks dat u minder onderhoud nodig heeft, wel belangrijk uw auto tijdig te laten controleren, zodat u wel veilig blijft rijden.

Hoeveel onderhoud heeft een elektrische auto nodig?

Een elektrische motor heeft vrijwel geen draaiende motor onderdelen. Er zitten in een elektrische auto namelijk veel minder onderdelen die regelmatig vervangen, ververst of nagekeken moeten worden. Denk hierbij aan bougies, distributieriemen en olie- of luchtfilters. Dat is dan ook de reden dat de enige onderhoudsbeurt die een elektrische auto nodig heeft, een inspectieservice is. Een inspectieservice moet elke twee jaar of bij elke 30.000 kilometer worden uitgevoerd. De accu van een elektrische auto is namelijk hetgeen het meest vatbaar is voor slijtage. Naast de accu is er wel nog de interieurfilter en remvloeistof die na een tijd vervangen moeten worden.

Ondanks dat het niet verplicht is, adviseren wij bij Mijn EV Specialist om uw remmen, ruitenwissers en vooral uw banden regelmatig na te laten kijken. De banden zijn namelijk het enige onderdeel, vergeleken met een benzine auto, die sneller slijten. Dit komt omdat een elektrische auto zwaarder is en een hoger motorkoppel bevat dan een benzineauto.

Ondanks dat een elektrische auto minder onderhoud nodig heeft, is het alsnog ontzettend belangrijk om tijdig onderhoud uit te voeren. Er kan namelijk altijd iets mis zijn en het is beter om daar zo snel mogelijk achter te komen. Daarnaast bent u altijd veel duurder uit bij gebreken op moment dat er een onderhoudsbeurt is uitgesteld.

Onderhoudskosten elektrische auto

De onderhoudskosten van een elektrische auto zijn lager dan die van een benzine auto. Ondanks dat is het ontzettend belangrijk om uw auto tijdig te laten nakijken. Bij Mijn EV Specialist zijn wij gespecialiseerd in het onderhoud van uw elektrische auto. Hieronder ziet u een overzicht van wat wij controleren tijdens een onderhoudsbeurt:

  • Een standaard controle in en om de auto
  • Controle banden met rapport
  • Uitlijncontrole
  • Remmen testen, reinigen en meten
  • Airco controle op werking en uitstroom temperatuur
  • Controle verlichting
  • Ruitensproeiervloeistof bijvullen
  • Overige vloeistoffen controleren

Naast het uitvoeren van een onderhoudsbeurt kunt u bij Mijn EV Specialist ook terecht voor een onderhoudsbeurt van uw elektrische auto inclusief APK. Daarbij controleren wij hetzelfde als bij een onderhoudsbeurt, inclusief een APK controle in en om de auto.

De onderhoudskosten elektrische auto met een standaard controle in en om de auto zijn €115,- en de kosten voor een onderhoudsbeurt inclusief APK keuring in en om de auto bedragen €160,-. Wilt u een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt met of zonder APK keuring? U kunt hier direct uw gegevens invullen en dan maken we snel een afspraak.

Is een elektrische auto goedkoper in onderhoud?

Een elektrische auto heeft minder onderdelen welke hard werken, daarom is het ook vanzelfsprekend dat bepaalde onderdelen, die een benzineauto wel heeft, minder snel slijten, omdat ze niet bestaan of omdat deze aanzienlijk minder worden gebruikt. De kosten van het onderhoud van een elektrische auto zijn dan dus ook lager.

Echter is de aanschaf van een elektrische auto vaak wel duurder dan de aanschaf van een benzine auto. Maar omdat de kosten van het onderhoud uiteindelijk lager zijn, is de besparing van een elektrisch voertuig rond de 20%.

Laat uw onderhoudsbeurt uitvoeren door de specialisten van Mijn EV Specialist

Ondanks dat een elektrische auto veel minder onderhoud nodig heeft dan een benzineauto, is het niet onbelangrijker om dat onderhoud uit te voeren. Het blijft namelijk een voertuig met onderdelen en die onderdelen kunnen verslijten. Zonder dat u het door kan hebben kunnen de onderdelen kapot zijn en daarom is het voor uw veiligheid erg belangrijk uw voertuig tijdig na te lopen op gebreken.

Bij Mijn EV Specialist zijn we gespecialiseerd in elektrische voertuigen. U kunt altijd bij ons terecht voor uw onderhoudsbeurten en al uw andere vragen met betrekking tot elektrische voertuigen. Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen via dit contactformulier, of bel naar +31 (0)23 53 275 91.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn